Sarajevski lav dobija novu lavicu
Foto: KJKP Park

Sarajevski lav dobija novu lavicu

Foto: KJKP Park

Foto: KJKP Park

Lav u Pionirskoj dolini mogao bi dobiti društvo u narednih nekoliko sedmica, ukoliko Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo ispuni dato je obećanje menadžmentu KJKP Park.

Menadžment ovoga preduzeća mjesecima poduzima brojne aktivnosti kako bi se obezbijedila sredstva za transport i obećanje ministra Petrovića im je ulilo dodatnu snagu i optimizam da će ovaj veoma važan projekt uskoro biti i realizovan. Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a će za ovu svrhu izdvojiti 13 hiljada KM.

“Očekujemo već danas uplatu. Ministar Petrović je svjestan šta i koliko bi značio dolazak lavice u sarajevski zoo-vrt i za Pionirsku dolinu, ali i za cijelo Sarajevo i BiH, te nam je obećao pomoći. Ako se to obećanje ostvari, mi smo spremni odmah krenuti u tri prijateljska zoološka vrta koja su nam ponudila donaciju, kako bismo pregledali i odabrali lavicu koja najviše odgovara nama”, kaže Esad Tajić za Oslobođenje.

Nabavka novih životinjskih vrsta, a posebno lava, rezultirala je dosta većom posjećenošću zoo-vrta i Rekreativno-zabavnog centra Pionirska dolina.

Trogodišnji lav, koji je zajedno sa lavicom dopremljen iz Bugarske u Sarajevo, ostao je sam u martu ove godine, nakon što je lavica uginula zbog bakterije Escherichia coli.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.