Sačuvajte zdravu kožu i u zimskim danima
Foto: Health.com

Sačuvajte zdravu kožu i u zimskim danima

Kako se mijenja godišnje doba u skladu s tim se mijenja i način na koji se brinemo o našoj koži, posebno u zimskom periodu. Za vas imamo par prijedloga kako da i u hladnim danima održavate svoju kožu.

Hidratizacija – Voda je sastavni dio našeg organizma i pomaže pri hidrataciji kože, s toga je jako važno da tokom cijele godine unosimo dovoljno tečnosti.

Piling – Piling nam pomaže da otklonimo mrtve čelije sa površine kože, čineći je glatkom i blistavom. Jako je bitno da se piling ne radi tako često da ne bi došlo do iritacije kože, s toga je dva puta sedmično sasvim dovoljno.

Ulje – U zimskom periodu koža ima tendenciju da bude suha, a ulje je idealno riješenje jer brzo upija i daje vašoj koži lijep i zdrav sjaj. Preporučuje se nanošenje nakon umivanja ili kupanja.

Njega usana – Zbog vjetra i hladnoće češće se javlja problem ispucalih usana zbog toga u svojoj torbici uvijek treba da imate labelo ili mast za usne.

Stopala – Tokom zime posebno pažnju treba da poklonite svojim stopalima da bi bila lijepa i zdrava. To je najtanji sloj kože i teško ga je održavati hidratantnim.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.