Sabotaža uoči svečanosti u tunelu 1. mart na koridoru 5C
Foto: Nap.ba

Sabotaža uoči svečanosti u tunelu 1. mart na koridoru 5C

Uoči okončanja druge i najvažnije faze radova na tunelu 1. mart na koridoru 5C izvršena je sabotaža i prekinuti dovod električne energije, potvrdio je to danas na ceremoniji završetka druge faze radova premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Uprkos tome, današnja svečanost je protekla bez problema.

Nikšić je kazao kako je zabilježen incident sa prekidom kablova, ali da su intervencijom izvođača radova bh. konzorcija i Javnog preduzeća Autoceste FBiH problemi riješeni. Kako saznaje NAP, po svemu sudeći se radi o namjernoj sabotaži.

Danas je premijer FBiH ozvaničio kraj druge faze radova na tunelu Vijenac, odnosno 1. mart na dionici autoputa na koridoru 5C od Sarajeva do Zenice.

Kako je rečeno na svečanosti, kojoj su osim Nikšića prisustvovali i direktor Javnog preduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić i predstavnik izvođača radova Hamed Ramić, ovime je okončana najvažnija faza radova na jednom od najvećih objekata na koridoru 5C.

Tunel Vijenac, odnosno “1. mart” bit će pušten u promet dva mjeseca prije planiranog roka.

Riječ je o najdužem i najmodernijem tunelu u BiH. Konačno puštanje u promet se očekuje do jula ove godine, to čak dva mjeseca prije planiranog roka! Unutrašnjost ovog objekta bit će osvjetljena specijalnom led rasvjetom, a bit će u cijelosti pokrivena video nadzorom.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.