Renoviranje platoa Skenderija trajat će tri mjeseca

Krajem jula plato Kulturno sportskog centra Skenderija postalo je gradilište. Godinama se čekalo na obnovu devastiranog platoa i zamjenu unioštenih ploča, a građani su radove dočekali u jeku turističke sezone. Kako je i ranije najavljeno, radovi će trajati 3 mjeseca.
Centar Skenderija uspješno posluje od 29.11.1969. godine kada je i premijerno otvoren projekcijom filma "Bitka na Neretvi". Dobio je naziv po čuvenom bosanskom Sandžak begu Skender-paši, koji je davne 1499. godine na ovom prostoru sagradio trgovački centar sa 11 dućana, karavan saraj, dvor, imaret i tekiju.
Vrijednost rekonstrukcije će biti skoro milion konvertibilnih maraka, a će novac će biti osiguran kreditom iz Razvojne banke, a svečani ugovor kojim se označio početak radova potpisan je početkom jula ove godine.
Rekonstrukcija podrazumijeva mijenjanje hidroizolacije, uklanjanje dotrajalih crvenih ploča i ozelenjavanje dijela platoa.
Najavljeno je postavljanje "najkvalitetnijih ploča" koje će biti sive boje, čime će se izmijeniti trenutni izgled i onako sive Skenderije. [caption id="attachment_44725" align="aligncenter" width="670"]Plato Skenderija Foto: fullhouse.ba[/caption]  

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.