Prva dijabetoloska ordinacija na točkovima dolazi u Sarajevo
Foto: Wellion ordinacija

Prva dijabetoloska ordinacija na točkovima dolazi u Sarajevo

Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba ima simptome dijabetesa kojih nije svjesna.

Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji način borbe protiv dijabetesa.

U periodu od 25. marta do 8. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni, zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Radi se o Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima, projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Bosni i Hercegovini, među kojima je i Sarajevo gdje će svim zainteresovanim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara.

Dijabetološka ordinacija na točkovima u glavni grad Bosne i Hercegovine dolazi 25. marta na Bulevar branilaca Dobrinje bb od 10 do 17 sati, te dan kasnije 26. marta od 8 do 17 sati u Štrosmajerovoj ulici.

Pored Sarajeva projekat će obuhvatiti i Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno,Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica.

Više o lokacijama i terminima na Facebook stranici: WellionClub.Adria

 

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.