Propao još jedan sastanak lidera
Foto: Sarajevski.ba

Propao još jedan sastanak lidera

Još jedan pokušaj da se dođe do rješenja kada je u pitanju implementacije presude Sejdić-Finci završen je neuspjehom.

Predsjednik SBB-a BiH Fahrudin Radončić napustio je sastanak federalne „petorke”, a nedugo zatim, isto je učinio i Bakir Izetbegović.

Radončić je izjavio za novinare da je sastanak napustio jer je Bakir Izetbegović došao s novim prijedlogom izbora članova Predsjedništva BiH iz Federacije BiH.

„Izetbegović je donio novi prijedlog koji ni on sam ne razumije jer su mu ga vjerovatno pisali neki savjetnici”, izjavio je Radončić, a javlja Federalna.

Predsjednik SBB-a je dodao je on još uvijek za opciju indirektnog izbora članova Predsjedništva BiH, ali u tome nema podršku SDA, kao ni stranaka iz RS-a.

Bakir Izetbegović je istakao da nikakvog novog prijedloga nije bilo, te da su pokušali utanačiti ono o čemu je ranije razgovarano.

“Bez dodatnog strpljenja svih aktera nećemo daleko doći. Ne bih nikoga posebno izdvajao, ali svi smo ostali na već dobro poznatim pozicijama. Ne možemo prihvatiti nikakva etnička područja u Ustavu BiH. Nadam se da će nastavak procesa donijeti više kompromisa, a manje tvrdoglavosti”, kazao je Izetbegović, a javila Fena.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.