Pretresi i hapšenja  osumnjičenih za ometanje istrage u slučaju Dženan Memić
Foto: Arhiv / Sipa.gov.ba

Pretresi i hapšenja osumnjičenih za ometanje istrage u slučaju Dženan Memić

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vršili su pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza.

Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi duži vremenski period, a odnosi se na krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u mjesecu februaru 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema pisanju brojnih medija pretresi su se vršili u kući Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu sa Dženanom Memićem kada je zadobio povrede od kojih je preminuo sedam dana kasnije. Prema medijskim navodima pretresala se i kuća Hasana Dupovca, uposlenika Uprave policije MUP KS, koji je 2016. godine bio šef Odsjeka za saobraćaj MUP KS.

Djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA su u toku dana priveli Mutapa i Dupovca koji se, prema medijskim navodima, terete zbog sumnje na počinjeno krivično djelo organizovanog kriminala u vezi s krivičnim djelima pomoći počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela i protuzakonitog posredovanja.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.