Predstavljen idejni projekt XI osnovne škole u naselju Stup II
Foto: vlada.ks.gov.ba

Predstavljen idejni projekt XI osnovne škole u naselju Stup II

U prostorijama Općine Ilidža danas je održana prezentacija idejnog projekta izgradnje XI osnovne škole na Stupu II. Planirano je da ovaj objekt površine od oko 5.000 m2 ima sportsku salu, dječije igralište i druge adekvatne sadržaje.

Ovu školu, kako je to Regulacionim planom Stup Nukleus predviđeno, pohađala bi i djeca iz naselja koja gravitiraju poziciji planiranog školskog objekta, a kojima bi to zbog blizine i bezbjednosti odgovaralo.

Ovim povodom, današnjoj prezentaciji prisustvovali su ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, načelnik Općine Ilidže Senaid Memić, predsjedavajući vijeća Muhamed Omerović, te vijećnici i predstavnici savjeta Mjesne zajednice Stup.

Kako je navedeno, stanovnici ove mjesne zajednice su izgradnju škole kandidovali Općini kao jedan od prioritetnih projekata, jer na ovom području živi 465 učenika. Većina njih pohađa neku od osnovnih škola u Kantonu Sarajevo i zbog velike udaljenosti moraju prelaziti opasne raskrsnice i saobraćajnice.

Imajući u vidu i činjenicu da se u ovom naselju gradi značajan broj stambenih objekata Općinsko vijeće Općine Ilidža i Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo planiraju izgradnju školskog objekta u naselju Stup II.

Idejni projekt za XI osnovnu školu izradio je Arhitektonski fakultet, ali ovo još nije konačna verzija budućeg izgleda objekta ove škole.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.