Predstava Nevid teatra otvara Javorwood festival na Bjelašnici

Predstava Nevid teatra otvara Javorwood festival na Bjelašnici

Predstava Nevid teatar „Pohvala Ludosti”, koja je do sada odigrana 44 puta u 28 različitih prostora u zemlji i inostranstvu, otvoriće treći po redu Javorwood Festival na Bjelašnici u petak, 4. avgusta.

Tačno u 19 sati, Dejan Andrić, glumac Nevid Teatra, poželjeće dobrodošlicu gostima i učesnicima Javorwood-a na pozornici festivala u Kamenom amfitetatru u Javorovom Dolu, na kojoj će i naredna dva dana u ulozi voditelja i domaćina bogatog programa informisati i zabavljati publiku. Nakon dobrodošlice, Andrić će iz uloge voditelja preći u ulogu Boga ludosti i ovom jedinstvenom predstavom Nevid Teatra zvanično otvoriti festival.

Ovaj multimedijalni događajl, koji se ove godine po prvi put održava tri dana od 4. do 6. avgusta, obuhvatiće brojne sadržaje: od slikarstva i kiparstva, preko pozorišta, pantomime, lutkarstva do muzike, bendova i DJeva, Izložbi, instalacija i brojnih performansa i radionica za djecu i odrasle.

“Pohvala Ludosti” koja otvara festival filosofski je stand-up Nevid teatra u dramatizaciji i režiji Gorana Damjanaca po tekstu Erazma Roterdamskog. U pohodu protiv neobrazovanosti i sveopšte gluposti današnjeg društva, Bog Ludosti svojom drskošču ne štedi nikoga, ne klanja se nikome, ali ne vrijeđa nikoga, nego ostaje dosljedan razigranoj humanističkoj ljubavi prema istini i čovjeku.

Bog Ludosti predstavlja se publici na najrazličitijim mjestima. Vodi se motom „Šta ti smeta što ti cijelo pozorište zviždi. Pljeskaj ti sebi sam!“ i ne bune ga iznenađeni pogledi slučajnih prolaznika koje iznenadi na prometnim šetalištima. Oni koji ga još nisu sreli imaće priliku da se s njim upoznaju na festivalu na Bjelašnici ili nedugo nakon toga u četvrtak, 10. avgusta u 19 časova i 38 minuta ispred spomenika Bana Milosavljevića u Banjaluci.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.