Poznat program Heatwave Music Stage
Foto: Kriterion

Poznat program Heatwave Music Stage

Art house Kriterion u periodu 15.-23. augusta ponovo organizuje jedan od najvećih muzičkih događaja u najtoplijem mjesecu – Heatwave Music Stage. Na ovoj sceni će nastupiti neki od najboljih regionalnih izvođača, a program je ove godine sadrži dnevnu i večernju ponudu.

HEATWAVE PROGRAM će ove godine :

• 16. AUGUST – Koncert ZAA (SRB)

Reggae bend ZAA je najpoznatiji upravo po live koncertima, a do sada su ih održali preko 200! Nastupom u svom prepoznatljivom stilu, započet će koncertnu Heatwave priču.

• 17. AUGUST – Koncert AESTHETIC EMPATHY & AGELAST (BiH)

Treću Heatwave noć ugrijat će dodatno i jedan od najboljih domaćih metal bendova – Aesthetic Empathy. Višestruki pobjednici muzičkih festivala garantuju koncert i energiju koji se dugo pamte.

Nastupit će sa fantastičnim bendom Agelast.

• 18. AUGUST – Izložba & Party NEAGUSHI (SLO)

U saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije, specijalni gost Heatwave Music Stage-a i pravo osvježenje programa jeste Neagushi izložba i party.

• 19. AUGUST – Koncert EYESBURN (SRB)

Heatwave headlineri, hardcore reggae bend Eyesburn nakon spektakla koji su priredili na ovogodišnjem Sea Dance festivalu dolaze u Kriterion! Za Eyesburnov koncert nema opravdanih izostanaka!

• 20. AUGUST – Koncert SIKTER & ČINČILA (BiH)

Sikter postoje već 24 godine i njihovi koncerti se uvijek željno iščekuju, jer imaju običaj svirati jednom godišnje. Ne propustite ih na Heatwave-u, u kombinaciji sa odličnom Činčilom.

• 21. AUGUST – Koncert D’aquai Dub (DE)

Muzičari iz Marseja i Bosne odlučno nose zastavu internacionale i postavljaju magične vatromete zvuka. Za Heatwave koncert pripremili su vatreni nastup.

• 22. AUGUST – Neon Lights Party w/ DISPHONIA (GR)

Neon Lights je svijetleći plesni događaj koji će obradovati sve ljubitelje d’n’b muzike. Jedan od najočekivanijih Heatwave gostiju, d’n’b duo Disphonia, iza sebe imaju nastupe sa imenima kako što su Optiv, Gridlok, BSE, Noisia, Calyx i Teebee. Glow in the dark boje i svijetleće narukvice za sve posjetioce su free!

• 23. AUGUST – Koncert INTHEROOM & NEDIM ĆIŠIĆ

Zatvaranje Heatwave-a organizatori su povjerili rock’n’roll bendu koji svojom energijom i zvukom garantuju zadovoljiti i najzahtjevnije fanove. Nakon iscrpne svirke pridružite se Nedimu (Vuneny) na afteru za još jedan super provod.

Dnevna varijanta

Kao program u dnevnoj varijanti, Kriterion je pripremio opuštajući program.

Kriterion Chill Zone (15. do 23. augusta) potražite u hladu Kriterion bašte i osvježite se uz ledenu kafu ili omiljeni ljetni Mojito koktel.

Zona je otvorena tokom cijelog Heatwave-a i idealna je za opuštena popodneva koja želite iskoristiti za oporavak od vrelih koncertnih noći.

U Chill Zoni potražite i vodiče, mape i programe za sva dešavanja u gradu kako ne biste propustili ništa od atmosfere u drugoj polovini najvrelijeg mjeseca, makar po pitanju kulturne ponude.

Lazy Barbecue (16.,18.,20. i 22. august) je jednostavnija opcija od kuhanja za vrijeme SFF-a. Na već omiljenom Lazy BBQ možete doći prije koncerata i zagrijati se uz besplatni roštilj i hladno pivo.

Bašta je pet & bike friendly, pa ne oklijevajte da povedete svog ljubimca.

Informacije o cijenama ulaznica i detaljnije informacije će biti najavljene uskoro na web stranici Kriteriona.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.