Posjetite izložbu ‘Jedna tura karikatura’
Foto: NoNaMo

Posjetite izložbu ‘Jedna tura karikatura’

Izložba pod nazivom „Jedna tura karikatura“ autora Damira Balića bit će otvorena u četvrtak 17. decembra s početkom u 20:00 sati u prostorijama galerije Collegium Artisticum.

„Jedna tura karikatura“ predstavlja autorovo prvo samostalno izlaganje karikaturalnih portreta i ilustrativnih plakata nastalih u posljednje 3 godine. Na izložbi će biti postavljeno oko 40 portreta od muzičkih i filmskih ikona do sportskih legendi.

Jedna tura karikatura

Foto: NoNaMo

U  prostorijama galerije Collegium Artisticum istovremeno će biti izloženi autorovi radovi za animirane filmove, slikovnice, plakate i skice nastale u istom periodu.

Svi oni koji posjete izložbu na samom otvorenju imati će priliku doživjeti jedinstveno multimedijalno interaktivno iskustvo virtualne trodimenzionalne stvarnosti putem Oculus Rift-a i proputovati virtualnim svijetom. Riječ je o uređaju koji pruža vizuelni osjećaj drugog prostora, odnosno na vašem vidokrugu se stvara slika koju generiše kompjuter dok vaše kretanje kroz virtualni prostor kontrolišete uz pomoć senzora. Također, i sama postavka izložbe će biti prezentirana u 3D formatu.

Damir Balić, rođen 1987. u Sarajevu, je po zanimanju grafički inžinjer, slobodnom voljom ilustrator i animator, a sve ostalo sticajem okolnosti. Kao likovno-vizuelni djelatnik je kreirao i radio na izradi animiranih serijala za djecu i mlade, kratkih igranih filmova, stripova, slikovnica i dječijih knjiga („Telefonići“, „Torijevo carstvo“, „Slagalica“). Neke od radove možete pogledati na Facebooku ili Instagram profilu.

Posjetioci će izložbu „Jedna tura karikatura“ moći posjetiti do 23. decembra.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.