Poništeni izbori u Srebrenici i Doboju
Foto: novigradsarajevo.ba

Poništeni izbori u Srebrenici i Doboju

Centralna izborna komisija BiH je na 13. (korespodentnoj) sjednici održanoj 21.01.2021. godine donijela Odluku kojom se poništavaju izbori, održani dana 15.11.2020. godine, u izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta.

Na istoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je donijela i Odluku kojom se poništavaju izbori, održani dana 15.11.2020. godine, na 89 redovnih biračkih mjesta u izbornoj jedinici Doboj za nivo gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj.

Odluku o raspisivanju ponovnih izbora u Srebrenici i Doboju, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će donijeti nakon pravosnažnosti navedenih odluka.

Novi izbori u Travniku

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas donijela Odluku kojom se utvrđuje nemogućnost preuzimanja mandata za načelnika Općine Travnik od Peco Mirsada, kandidata političkog subjekta SDA-Stranka demokratske akcije, radi činjenice smrti, a kojem je potvrđen mandat načelnika općine Travnik pravosnažnom Odlukom o potvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

Po pravosnažnosti ove odluke, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će raspisati prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik.

Protiv navedenih odluka može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  do 23.01.2021. godine u ponić kada ističe žalbeni rok.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.