Počinju “Energetski dani Sarajevo 2015.”
Foto: Sarajevo.ba

Počinju “Energetski dani Sarajevo 2015.”

Povodom početka održavanja “Energetskih dana Sarajevo 2015.” danas je održana press konferencija u Gradskoj upravi Grada Sarajeva. Ova manifestacija, koja će se održati od 14. do 19. septembra, bit će ispunjena raznim aktivnostima stručnog, edukativnog, kulturnog i rekreativnog karaktera u što će biti uključeni predstavnici vlasti, privrede, građani i djeca.

Gradonačelnik Ivo Komšić kazao je kako je organizacija manifestacije jedna od aktivnosti Grada Sarajeva, kao članice Povelje gradonačelnika o energetski efikasnim gradovima, te potpisnika Memoranduma o razumijevanju za „Stvaranje mreže energetski efikasnih glavnih gradova u jugoistočnoj Evropi“ i ima za cilj podizanje svijesti građana o obnovljivim izvorima energije, smanjenju potrošnje energije, dobrobiti energetske efikasnosti i uključivanje privatnog i javnog sektora u aktivnosti održive energije.

„Energetska efikasnost je tehnička i praktična stvar, a pravi put je da se krene s malim i jeftinijim ulaganjima. Ciljna grupa nisu samo građani, nego studenti, stručnjaci i mladi.“, kazao je Johannes Elle, menadžer Otvorenog regionalnog fonda, jednog od organizatora ove manifestacije.

Ono što je planirano za posljednji dan “Energetskih dana Sarajevo 2015.” jeste promocija biciklističke staze i sigurne vožnje bicikla pod nazivom „Jedan krug za moj čist i siguran grad“, gdje će djeca i odrasli napraviti krug novom biciklističkom stazom na Vilsonovom šetalištu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.