Počinje gradnja hotela Hilton u Sarajevu
Foto: starigrad.ba

Počinje gradnja hotela Hilton u Sarajevu

Kupoprodajni ugovor o prodaji objekta bivšeg Feroelektra u ulici Mula Mustafe Bašeskije br.16, potpisali su danas u prostorijama Općine Stari Grad načelnik Ibrahim Hadžibajrić i Fatih Kol, direktor i vlasnik firme KOL d.o.o. Sarajevo.
U septembru će ova firma na mjestu nekadašnjeg objekta Ferolektro početi gradnju luksuznog hotela Hilton, prvog u Bosni i Hercegovini, a gradnja bi trebala trajati 18 mjeseci.

 Općina Stari Grad, na osnovu odluke koju je donijelo Općinsko vijeće, danas prodaje svoj dio objekta firmi KOL d.o.o. koja će na tom mjestu izgraditi jedan moderni hotel istih gabarita i vanjske fasade kakva je ranije bila jer se radi o objektu koji je pod zaštitom države i vanjski izgled mora ostati isti. Što se tiče enterijera objekta, on će biti prilagođen namjeni hotela, a imat će i dvije etaže podzemnih garaža, pojasnio je Hadžibajrić.

Fatih Kol je kazao da je ovo veoma važan dan za njega i da je veoma zadovoljan razvojem situacije i ovom saradnjom jer će  Sarajevo i Bosna i Hercegovina dobiti luksuzni hotel Hilton grupacije, prvi ovakve vrste u Bosni i Hercegovini.
Ovo će zasigurno dodatno privući mnoge ljude u općinu Stari Grad, a osim toga u ovom hotelu će posao dobiti 60 ljudi. Radovi na izgradnji hotela počet će u septembru ove godine, a odvijat će se u tri smjene, pa se nadamo da ćemo već za godinu i pol završiti gradnju,  kazao je Kol.

Ukupna vrijednost investicije je 10 miliona eura, ne računajući sredstva za kupovinu objekta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.