Počinje besplatna edukacija stranih jezika
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Počinje besplatna edukacija stranih jezika

Sarajevska Općina Centar u saradnji sa Školom za strane jezike Poliglot treću godinu za redom organizira besplatne kurseve stranih jezika za 120 mladih uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra.

Namjera projekta je podstaći mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine, a što je i jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladima za period 2014-2020. godine.

Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2018. godinu, za ovu namjenu izdvojila 7.000 maraka.

Na Javni poziv za upis na kurs engleskog i njemačkog jezika koji je objavljen 13. jula na općinskoj web stranici: www.centar.ba (Konkursi i oglasi) i bio otvoren do 3. augusta prijavilo se 154 kandidata.

U toku je testiranje svih prijavljenih kandidata kako bi se odredio nivo znanja za navedene kurseve, te odredila grupa koju će polaznik pohađati.

Akreditovani predavači iz Škole za strane jezike „Poliglot“ će vršiti edukaciju polaznika koja će započeti naredne sedmice.

Svi polaznici nakon jednog modula obuke, odnosno 36 časova, dobit će odgovarajuće certifikate.

Podsjećamo da je Općina Centar tokom protekle tri godine finansirala edukaciju stranih jezika za 360 mladih osoba za šta je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 24.000 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.