Počeli intervjui sa kandidatima za policijske čelnike
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Počeli intervjui sa kandidatima za policijske čelnike

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu zvanično započeo proceduru izbora čelnih ljudi policijskih tijela u BiH, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Danas će biti obavljeni intervjui sa deset kandidata, a sa preostalih devet sutra, potvrdio je Žiko Krunić, predsjedavajući Nezavisnog odbora.

Oni su aplicirali na pet pozicija, direktora Granične policije BiH i zamjenika, direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i mjesto zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH.

Krunić je prije početka sjednice kazao da je najvažnije da Nezavisni odbor što prije uradi svoj posao i listu kandidata pošalje na ruke ministru sigurnosti BiH, a kako bi ona mogla biti proslijeđena dalje kao Vijeću ministara BiH.

“Naš cilj je da u narednih sedam dana proslijedimo konačnu listu ministru. Nakon toga imenovanje više nije u našoj nadležnosti, osim ako se ne desi nešto nepredviđeno. Želimo da što prije završimo imenovanje na upražnjenje funkcije, obzirom da je mandat postojećim direktorima i zamjenicima već produžen”, kazao je Krunić.

On je dodao da će tek danas vidjeti da li je neko odustao, a danas su se između ostali pojavili, Meho Delić, Enes Gačanin, Marko Dominković, Fahrudin Bećirović i Željko Ćorić.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.