Počela sanacija krova na brani Bentbaša
Foto: Sarajevski.ba

Počela sanacija krova na brani Bentbaša

Počeli su radovi na sanaciji krova na prostorijama brane Bentbaša u kojim se nalazi postrojenje za regulaciju nivoa vode.

Projekat se realizuje na osnovu zaključka Općinskog štaba civilne zaštite donesenog na 1. vanrednoj sjednici održanoj 05. novembra 2021. godine, usljed obilnih padavina koje su zahvatile područje Starog Grada, ali i cijelog Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine. Tada je na određenim mjestima evidentirano prokišnjavanje krova, a kako bi se spriječila veća oštećenja donesen je zaključak da se pristupi njegovoj sanaciji čim to vremenske prilike dozvole.

Općina Stari Grad je i ranije imala značajnih ulaganja i intervencija na prostoru brane Bentbaša: saniran je most na brani Bentbaša koji povezuje objekat na kojim se sada radi sanacija, te drvena ograda na mostu Bentbaša u dužini od 50 metara, postavljeni su i reflektori koji osvjetljavaju branu. Nedavno je urađena i sanacija mosta koji povezuje ulicu Toplik sa skloništem na Bentbaši, a redovno se vrši i uređenje i održavanje zelenih površina i prostora oko brane Bentbaša od strane Odjeljenja za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina Općine Stari Grad koje djeluje pri Službi za investicije i komunalne poslove, objavila je stranica Općine Stari Grad.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.