Po prvi put u BiH: Neodoljivo ukusni napici Timura Kahrovića
Foto: Selma Pleho, Sarajevski.ba

Po prvi put u BiH: Neodoljivo ukusni napici Timura Kahrovića

Čarolije u kuhinji postale su svakodnevica pa kuharske emisije imate mogućnost pratiti na svim mogućim TV stanicama, no jeste li ikada imali priliku gledati emisiju o napicima?

Po prvi put u BiH emitiran je prilog o napicima na Face TV-u. Profesionalni barmen i barista Timur Kahrović došao je na ideju da publici ponudi recepte napitaka za sve prilike, koje će moći i sami praviti kod kuće. U galeriji vam prikazujemo fotografije zabilježene na snimanju priloga održanom u Spazio butiku.

POGLEDAJ GALERIJU

Jednostavne a ujedno i neodoljivo ukusne napitke Timur sa zadovoljstvom spravlja skoro svaki dan, a sada će to i svi gledatelji moći jer insistira na namirnicama koje su dostupne svakom državljaninu BiH .

Za prvi prilog odlučio je u saradnji sa Manuel kafom pripremiti izvornu italijansku kafu na dva načina. Sve što mu je bilo potrebno jeste kafetjera, Manuel kafa, vrhnje za šlag, cimet, mutilica, šoljica i kašikica. S obzirom na to da kafa iz kafetjere nema kajmak na koji su ljudi u BiH navikli, ovaj mladi i perspektivni barista  otkrio je da ju je moguće naknadno napraviti i to veoma lako. Za drugi recept osim italijanske izvorne kafe koristio je ručno napravljeni šlag i cimet kao aromu i ukras.

Već prvim prilogom privukao je pažnju i zainteresirao brojne gledatelje Face TV-a, a prvi napici obećavaju da će zasigurno prirediti još ukusnih iznenađenja u nekim od narednih priloga, a možda i emisija.

 

 

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.