Pet najboljih skijališta u Europi
Foto: Wikipedia

Pet najboljih skijališta u Europi

Sezona skijanja samo što nije počela. U slučaju da još niste odlučili gdje ćete na skijanje preporučujemo vam pet skijališta na kojima bi se i mi rado nalazili.

Nassfeld, Austrija

Nassfeld se nalazi u samom srcu austrijskog skijališta. Zbog relativno niske nadmorske visine sve staze pokrivene su topovima za snijeg. Ovo skijalište ima 110 kilometara skijaških staza od koji je 2,2 kilometara noćnih i proglašeno je jednim od najboljih skijališta u Austriji s modernim žičarama te raznolikom ponudom smještaja. Tu postoje čak dva zabavna parka za snowbordere, uređeno klizalište, curling arena.

Bad Kleinkircheim, Austrija

Ovo skijalište osim dugih staza nudi vam i toplice. Područje je bogato termalnim izvorima, ali i mnogim stazama za skijanje. Ukupna dužina svih staza je 103 kilometara, ima čak 26 žičara, 4 kilometara staza za sanjkanje i 470 topova za proizvodnju umjetnog snijega. Skijalište je smješteno na dvije planine, najviši vrh je Kaiserburg do kojeg vode dvije žičare. Ako želite izaći iz hotela i dobro se najesti i zabaviti izbor vam neće olakšati čak 45 različitih restorana.

http://youtu.be/Avg9kIe-cv0

Val D’isere / Tignes, Francuska

Na ovom skijalištu ima staza baš po svačijem ukusu. Od sjajno uređenih staza za početnike, preko fenomenalnih staza za bordere do prekrasnih divljih staza po dubokom snijegu. Čak 300 kilometara staza nudi vam cjelodnevnu zabavu, a do njih vas vodi 90 žičara. Val D’isere je  planinski gradić smješten u Alpama. Grad je prepun hotelima i apartmanskim smještajima, a jezgra grada je prepuna predivnih povijesnih građevina.  Ako niste neki skijaš na ovom skijalištu postoji čak 19 različitih škola skijanja.

Les deux Alpes, Francuska

Na ovom skijalištu moći ćete isprobavati svoje skijaške vještine na čak 220 kilometara dugim stazama, a ako vam je draže skijaško trčanje ima ih u dužini od 21 kilometra.  Ovdje su se pobrinuli da za sve ukuse ima po nešto. Od mirnih restorana do bučnih i prepunih klubova s raznim vrstama glazbe.

Kitzbühel, Austrija

Svake godine preko 80 hiljada posjetitelja pohrli na ovo skijalište kako bi posvjedočili jednoj od najtežih spustaških staza u Svjetskom kupu skijanja. Kada je utrka gotova većina posjetitelja pokuša se okušati u barem kratkoj dionici ove staze. Ako ste dovoljno sigurni u svoje skijanje možete i vi isprobati kako je to spustiti se po Streifu, naziv spustaške staze, koja je prepuna skokova i zavoja. Nakon skijanja odmorite se uz kriglu Gössera engleskom pubu Londoner. Ono što Kitzbühel nije, niti će ikad biti, a to je jeftin. Ovdje sve košta, od sobe do pića. Sve ima svoju cijenu, koja nije mala.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.