Otvorene prostorije za rad sa maloljetnim prijestupnicima
FOTO: mup.ks.gov.ba

Otvorene prostorije za rad sa maloljetnim prijestupnicima

FOTO: mup.ks.gov.ba

FOTO: mup.ks.gov.ba

U zgradi Pete PU svečano su otvorene prostorije za rad sa maloljetnim prijestupnicima, te maloljetnicima kao žrtvama i svjedocima u krivičnom postupku.

Otvaranju su prisustvovali premijer Vlade Kantona Suad Zeljković, ministar MUP-a Kantona Sarajevo Nermin Pećanac, policijski komesar Vahid Ćosić sa saradnicima i gostima ove prigodne svečanosti.

U obraćanju ministra Pećanca i komesara Ćosića naglašeno je kako otvaranje ovih prostorija predstavlja značajan iskorak ka implementaciji Akcionog plana za prevenciju maloljetničkog prijestupništva i rad sa maloljetnicima u sukobu sa zakonom.

Ova faza označava i kvalitetnu pripremu za primjenu budućeg Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku F BiH.

Ovakav pristup osigurava adekvatan rad sa djecom u kontaktu sa pravosudnim sistemom, bilo da se radi o svjedocima, žrtvama ili počiniocima. Istovremeno, vrši se specijalistička obuka policijskih službenika imenovanih za rad u ovoj oblasti, kao sastavni dio ukupnog pristupa rješavanju problema iz ove oblasti.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.