Oslobođenje: Isključenja struje i gasa neće biti
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Oslobođenje: Isključenja struje i gasa neće biti

Kako bi riješiti probleme vezene za isporuku gasa i najavu isključenja struje pojedinim kantonalnim preduzećima i javnoj rasvjeti, jučer su Nermin Nikšić, federalni premijer, i Erdal Trhulj, federalni ministar energetike, industrije i rudarstva, održali sastanak s premijerom Kantona Sarajevo Suadom Zeljkovićem i Zlatkom Petrovićem, ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a.

Sastanak daje ohrabrenje da građani neće doći u situaciju da se svakih deset dana boje da li će doći do isključenja bilo kojeg od energenata.

“Moramo krenuti ka trajnom rješenju koje nije nimalo jednostavno, ali dogovorili smo zaključke koji će evidentno smiriti tenzije. Veliki sam optimista jer ćemo zajednički tražiti rješenje, a ono se uvijek krije u novcu. Ne može nijedna odluka ići na štetu Elektroprivrede BiH, koja mora naplatiti svoja potraživanja, ali ni onoga ko je potrošač, jer na kraju krajeva ispaštaju građani, a to nikome nije cilj”, rekao je Zeljković za Oslobođenje dodajući da isključenja struje GRAS-u, Vodovodu i kanalizacij neće biti, ali i da će javna rasvjeta i dalje osvjetljavati ulice Sarajeva.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.