Opraštamo se od junaka Herkula Poaroa
Foto: novosti.rs

Opraštamo se od junaka Herkula Poaroa

Na žalost svih vjernih gledaoca, serija Poaro (Agatha Christie`s Poirot) se završava smrću glavnog junaka.

Ova engleska TV serija počela je s emitiranjem 1989. godine. Snimljena je po romanu čuvene Agate Kristi. Glavni junak ove serije je privatni detektiv Poaro (Dejvid Suše) poznat po svojoj ekscentričnosti. Karakterišu ga neobični uvošteni brkovi, oštroumnost i sposobnost da riješi i najteže slučajeve.

„To mi je bio najteži dan snimanja u čitavoj karijeri. Reći zbogom Poarou bilo je veoma teško. Ne radi se tu samo o sentimentalnosti glumca. Kada igrate jedan lik 25 godina on postane dio vas. Stopio sam se s njim – postao sam on” – priča glumac.

Dejvid je imao želju i insistirao je na tome da preko reda snimi posljednju epizodu serije. Kao razlog tome navodi kako nije mogao da podnesem da „ubije“ Poaroa i da mirno ode sa snimanja. Neminovni kraj učinilo je podnošljivim, to što su snimili scenu umiranja, a ipak su preostale još tri epizode za snimiti. Ova zvijezda je odlučila nakon završetka serije sačuvati nekoliko predmeta, među kojima je naravno i najkarakterističniju stvar za Poaroa – brkovi.

„Moja ljubazna šminkerica ih je uramila i poklonila mi ih. Takođe sam zadržao Poaroov prsten, štap i još nekoliko sitnica. Čuvam ih u ormaru. Vjerovatno nikada neću odatle da ih vadim i gledam, ali osjećam se spokojno da znam da su tu“ – kaže zvijezda.

Serija je završena, no Dejvid Suše nastavlja s drugim snimanjima. Njegov angažman je zagarantiran sve do 2016. godine, što će mu nadamo se pomoći da lakše preboli ovu neprevaziđenu ulogu Poaroa.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.