Od sada Nextbike stranica i u Starom Gradu
Foto: Općina Stari Grad

Od sada Nextbike stranica i u Starom Gradu

Općina Stari Grad danas je dobila Nextbike stanicu i to na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Ovo je deveta Nextbike stanica u Sarajevu. Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović bit će postavljeno deset bicikala s terminalom i parkiralištima za bicikla, koje će građani moći koristiti po već ustaljenim procedurama Nextbike BiH.

“Iako je Stari Grad najatraktivnija turistička destinacija ranije nije bila u mogućnosti da se uključi u ovaj projekat. Zbog turista, studenata, ali i svih građana koji žive ovdje ili posjećuju Stari Grad, odlučili smo da finansijski podržimo ovaj projekat. Vjerujemo da će svi građani i turisti u punom kapacitetu koristiti ovakav vid prevoza”, istakli su u Sektoru za lokalni razvoj, posredstvom kojeg je i ostvarena saradnja s Nextbike BiH.

Nakon nedavnog uspostavljanja sistema u Tuzli, Nextbike tim se nastavlja fokusirati na širenje mreže bicikala u Sarajevu, ali i na pregovaranje sa drugim bh. gradovima. Prema riječima managera projekta Ahmeda Ćerimovića, na Nextbike adresu stalno stižu upiti od strane građana, ali i nekih gradskih institucija u vezi sa povećavanjem broja gradskih bicikala i širenjem Nextbike mreže.

“U Sarajevu, sa novom stanicom u Starom Gradu, sada je na raspolaganju ukupno 60 bicikala i devet stanica. O korištenju Nextbike bicikala dovoljno govori podatak da je u prvoj godini ovog projekta registrovano više od 40.000 najmova. Vjerujemo da će nova stanica na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović sigurno značajno doprinijeti još većem korištenju bicikala, naročito od građana koji žive na području općine Stari Grad, ali i turista”, istakao je Ćerimović.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.