Obnovljena sportska ploha u Nahorevu
Foto: Općina Centar

Obnovljena sportska ploha u Nahorevu

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizuje općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem ”Park”, tokom proteklog perioda na području Mjesne zajednice Pionirska dolina–Nahorevo okončana su dva projekta.

Naselje Vrtovi sunca // Foto: Općina Centar

Naselje Vrtovi sunca // Foto: Općina Centar

Radi se o obnovi sportskog igrališta kod Poljoprivredne zadruge Centar u Nahorevu i uređenju zelene površine u naselju Vrtovi sunca u Nahorevskoj ulici.

Kad je riječ o pomenutom igralištu radnici komunalnog preduzeća Park su prvo uklonili otpad i građevinski šut oko sportskog terena gdje su potom postavili novu kamenu rizlu. Zatim su izvršili sanaciju zaštitne ograde oko igrališta, ofarbali stubove ograde i popravili ulaznu kapiju. Također su postavili dvije nove parkovske klupe i jednu korpu za otpatke, kao i nove mreže na golove i koš. Općina Centar je za realizaciju ovog projekta izdvojila iz budžeta 7.560 KM.

U sklopu projekta uređenja zelenih površina u naselju ”Vrtovi sunca” u Nahorevskoj ulici, radnici komunalnog preduzeća Park su uklonili samoniklo grmlje sa zelenih površina, nasuli novu zemlju i posijali travu na površini od 1.000 kvadratnih metara. Za ovaj projekt je izdvojeno gotovo 6.000 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.