Obnovljen mobilijar na dječijem igralištu u Ulici Zaima Šarca
Foto: Općina Centar

Obnovljen mobilijar na dječijem igralištu u Ulici Zaima Šarca

U Ulici Zaima Šarca 14-d, iza objekta Mjesne zajednice Bardakčije okončana je obnova dječijeg mobilijara na dječijem igralištu. Tom prilikom su popravljena ulazna vrata u park te su postavljene armaturne mreže duž ograde, saopćeno je iz Općine Centar.

Dvije uništene klupe su zamijenjene novim dok je na ostalim klupama postavljeno 24 novih drvenih štafli za sjedenje, kao i dvije korpe za otpatke sa pepeljarama.

Radnici preduzeća ”Park” su ofarbali dva tobogana, dvije klackalice i kućicu te zasadili travu na 65 kvadratnih metara zelene površine. Osim uređenja tog dječijeg parka, na području mjesne zajednice Bardakčije uređen je i prilaz do ambulante porodične medicine u Podhrastovima (Bardakčije 26) gdje je radi lakšeg pristupa toj medicinskoj ustanovi postavljeno 26 m2 novih kulir ploča.

Za pomenuta dva projekta u okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizuje općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem ”Park”, iz budžeta Općine Centar je izdvojeno gotovo 5.000 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.