NVO koje protestiraju bore se samo za svoj interes
Foto: TV1

NVO koje protestiraju bore se samo za svoj interes

Foto: TV1

Foto: TV1

U Dnevniku TV1 sinoć je gostovala zastupnica Nermina Zaimović-Uzunović,  predlagač izmjena Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Ona je za TV1, pojasnila izmjene ovog zakona.

„Izmjenama Zakona odobrava se borba bikova kao tradicionalna manifestacija, a koju narod voli da vidi. Do sada je ona bila zabranjena i kažnjiva. Druga izmjena koja je izazvala veliku pažnju je davanje mogućnosti da se pored udomljavanja i  sterilizacije, ponudi i mogućnost eutanazije, rekla je Zaimović-Uzunović.

Nermina Zaimović-Uzunović smatra da NVO koje protestiraju, to rade samo zbog svog interesa.

“Od usvajanja postojećeg zakona 2009. godine, pojavile su se organizacije koje podržavaju takav zakon. Sve dok postoji takav zakon, i dok su psi na ulicama, te organizacije imaju svoju misiju u BiH. Onog trenutka kad ne bude problema sa psima na ulicama, onda te organizacije više neće imati ulogu. Njima nije stalo do rješenja problema, nego samo do njihovog opstanka”, dodala je Zaimović-Uzunović.

Podsjećamo, jučer se okupilo oko 300 građana Bosne i Hercegovine o ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH kako bi protestovali protiv izmjena Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.