Novo Sarajevo: Uskoro radovi na izgradnji i sanaciji javne rasvjete
Foto: Sarajevski.ba

Novo Sarajevo: Uskoro radovi na izgradnji i sanaciji javne rasvjete

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija potpisali su u srijedu 19. februara, Sporazum o međusobnim pravima i obavezama pri realizaciji projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Novo Sarajevo za 2014. godinu.

Realizacijom projekta rekonstrukcije i investicionog održavanja javne rasvjete na području Općine Novo Sarajevo izvodit će se radovi na izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji javne rasvjete na lokacijama koje su odabrane na osnovu zahtjeva građana dostavljenih tokom javne rasprave provedene u decembru prošle godine na izradi nacrta Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2014. godinu.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da će se radovi izvoditi na lokacijama 12 mjesnih zajednica na području Općine Novo Sarajevo koja će realizaciju ugovora za 2014. godinu finansirati sredstvima u iznosu od 180.000 KM, a narednih dana očekuje i početak izvođenja radova finansiranih sredstvima u iznosu od oko 120.000 KM za 2013. godinu. Sa ukupnim iznosom od oko 300. 000 KM koje je Općina Novo Sarajevo izdvojila za ovu namjenu u dvije godine došli smo u fazu kada se ne radi samo na izgradnji, već i na unapređenju kvaliteta postojeće javne rasvjete, naglasio je općinski načelnik.

Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo kao i ranije nosilac je kompletne realizacije projekta, kazala je direktorica Zavoda Ljiljana Pelidija, te sada predstoje poslovi tehničke prirode, od procedure javne nabavke, odabira izvođača, te izvođenja radova, a tamo gdje bude potrebno radit će se i glavni projekat koji podrazumijeva i građevinsku dozvolu, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.