Novi Grad: Policija u stanu pronašla veću količinu droge
Foto: MUP KS

Novi Grad: Policija u stanu pronašla veću količinu droge

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, u prijepodnevnim satima 24. oktobra, izvršili su pretres stana koji koristi Dž.M. u ulici Bosanska, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom je pronađeno i od majke osumnjičenog oduzeto sljedeće: oko 2.700 grama materije koja asocira na opojnu drogu Marihuanu, oko 44 grama materije koja asocira na opojnu drogu Amfetamin,  2 vage, pribor za prepakivanje droge, određena suma novca koja najvjerovatnije potiče od preprodaje droge, 2 pištolja sa 11 metaka, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa ilični dokumenti.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonaalnog tužilaštva u Sarajevu, a pošto se Dž.M. nalazi u bjekstvu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo za istim intenzivno tragaju i nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti istog, saopćeno na stranici Ministarstva unutrašnjih poslova KS.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.