Novi članovi Samsung porodice: Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge

Došlo  je vrijeme da Samsung predstavi svoje top modele za ovu godinu. Novi članovi velike Samsung porodice su Samsung Galaxy S6 i njegov zaobljeni brat Samsung Galaxy S6 Edge.

Što se specifikacija tiče, one su više-manje poznate, ali postoje tu još neka iznenađenja, piše Cnet.com.

Samsung Galaxy S6 posjeduje 5,1-inčnim zaslonom izrađenim u Super AMOLED tehnologiji, uključujući i QHD rezoluciju. Displej je presvučen Gorilla Glass 4 zaštitnim slojem koji ga štiti od ogrebotina. Pogonski stroj je Exynos Octa 7420 procesor (četiri Cortez-A53 i četiri Cortex-A57 jezgre) koji koristi 14 nm tehnologiju, posjeduje 3 GB RAM-a. U osnovnom modelu interna memorija iznosi 32 GB, a u ponudi će biti verzije od 64 i 128 GB. Podržano je i bežično punjenje.

Samsung Galaxy S6 i Samsung Galexy S6 Edge će biti dostupni u crnoj, zlatnoj i zelenoj boji kućišta. Prodaja kreće od 10. aprila u cijelom svijetu.

Kamera, koja očarava sa 16 Megapixela, u stanju je snimiti vrlo kvalitetne fotografije u lošijim svjetlosnim uvjetima i to bez blica. Tu je još i optička stabilizacija slike i infracrvena detekcija balansa bijele boje.

Okvir Samsung Galaxy S6  je izrađen iz metala i prekriven staklom i sa stražnje strane. Galaxy S6 Edge pak dolazi sa zakrivljenim zaslonom, zaobljenja se nalaze s obje strane zaslona i to je ono što ga razlikuje od običnog S6.

https://www.youtube.com/watch?v=CnYtWWDor2s


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.