Neophodno proširiti kapacitete Izolatorija u Opštoj bolnici
Foto: Sarajevski.ba

Neophodno proširiti kapacitete Izolatorija u Opštoj bolnici

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, premijer Edin Forto, te zastupnici Neira Dizdarević, Elmedin Konaković i Igor Stojanović su sa v.d. direktorom Opće bolnice Prof.dr. Abdulah Nakaš Ismetom Gavrankapetanovićem razgovarali o djelovanju i potrebama ove bolnice, kao i o povećanju kapaciteta Izolatorija. Nakon toga, svi su zajedno obišli prostor u kojem je smješten Izolatorij i Ugrentni centar.

Prof. dr. Gavrankapetanović upoznao je goste s dosadašnjim radom ove ustanove.

“U proteklih pola godine građanima je pruženo više od 600 hiljada usluga i obavljeno skoro pet hiljada operacija. Prioritet su Covid-pacijenti, dok traje pandemija, s tim da je Opća bolnica otvorena i za druge pacijente. Osoblje će nastaviti i dalje da ulaže maksimalne napore kako bi pružilo kvalitetnu uslugu pacijentima, pri čemu očekujemo i podršku našeg osnivača i aktuelne vlasti”, rekao je ovom prilikom v.d. direktor Gavrankapetanović.

Foto: Vlada KS

Predsjedavajući Okerić je izrazio zadovoljstvo uslovima u kojima se pružaju usluge pacijentima u Izolatoriju i Urgentnom centru.

“Skupština Kantona Sarajevo je opredijeljena da u narodnom periodu svojim djelovanjem omogući ovoj ustanovi da postane kantonalna bolnica”, istakao je predsjedavajući Okerić.

Zahvalio se uposlenicima na predanosti i požrtvovanosti koju pokazuju tokom pružanja medicinske njege i svih drugih zdravstvenih usluga pacijentima u ovom najtežem periodu za sve nas od završetka rata pa do danas.

“Vlada Kantona Sarajevo čvrsto stoji na stajalištu da su nam potrebni zdravstveni kapaciteti na koje se možemo osloniti u vremenu pandemije, s tim da i nakon nje trebamo Opću bolnicu koja će moći u potpunosti zadovoljiti potrebe građana Sarajeva”, kazao je nakon sastanka premijer Forto.

Rekao je kako će se na dvije stvari posebno obratiti pažnja u narednom periodu.

Prva je da ova bolnica postane kantonalna bolnica u svom pravnom statusu, dok je druga neophodno proširivanje kapaciteta Izolatorija za liječenje Covid – oboljelih u vrijeme pandemije.

“Nakon pandemije, kada izađemo iz ovog zdravstvenog problema u kojem smo sada zajedno sa ostatkom svijeta, prostorije Izolatorija će se prenamijeniti za potrebe buduće kantonalne bolnice”, najavio je premijer Forto.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.