Ne propustite posljednji ovogodišnji Vaša(r) ideja
Foto: Udruženje plus

Ne propustite posljednji ovogodišnji Vaša(r) ideja

Uspješan završetak ciklusa od šesnaest edukativnih predavanja, Udruženje za kreativno učenje – PLUS će u četvrtak, 12. decembra 2013. u 19:00h obilježiti posljednjom konferencijom Vaša(r) ideja u 2013. godini.

Četvrta po redu konferencija i ovoga puta nudi zanimljiv sadržaj: četiri predavača koji će u dvadesetominutnim predavanjima iznijeti svoje inovativne ideje i / ili podijeliti sa publikom svoja iskustva nakon čega slijede razgovori.

Sa sarajevskom publikom će se na četvrtom Vaša(r)u ideja u Sarajevskom ratnom teatru SARTR družiti:

  1. Senad Zaimović – direktor agencije Fabrika
  2. Vedran Marčeta – aktuelni svjetski prvak u salsi
  3. Zenit Đozić – glumac i producent
  4. Adis Kutkut aka Billain – muzičar (elektronska muzika)

Interes javnosti za dosadašnje konferencije Vaša(r) ideja je u stalnom porastu, a samim tim su i njihova očekivanja zaista velika.

Zahtijevan posao je postavljen pred predavača koji trebaju ponukati gledaoce na kritičko razmišljanje i djelovanje.

Pojekt Vašar ideja se realizira u saradnji sa Sarajeskim ratnim teatrom – SARTR, Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo i studentskom organizacijom AIESEC, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

U svojim predavanjima koja su tematski u vezana za poslove predavača, oni će na zabavan i lako razumljiv način govoriti mladima, ali i onim nešto starijim, o najnovijim trendovima savremenog društva, o usponima i padovima, o nužnosti i načinima razvoja operativnih vještina kod svakog čovjeka, te svojim autoritetom pokušati postati uzorom mladim ljudima.

Riječ je o tome da pod sve većim negativnim uticajem okoline i medijskih sadržaja loše kvalitete, mladi nerijetko imaju pogrešnu predodžbu o stvarnom uspjehu u životu i na koji način ostvariti svoje snove. Jasno je da u BiH ima izuzetno kvalitetnih mladih ljudi, ali da negdje u procesu obrazovanja njihov entuzijazam, zainteresiranost i spremnost za rad biva zatomljeno.

Zato su oragnizatori projektom Vaša(r) ideja željeli pokazati mladima da u našoj zemlji ima vrlo uspješnih ljudi koji su svoje snove ostvarili predanim radom. Također žele pokazati da je uspjeh moguć, ali i istaći da se ne ostvaruje „preko noći“.

Ulaz je besplatan, a rezervacije slati na: udruzenje.plus@yahoo.com


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.