Nastavljena numeracija ulica u Starom Gradu
Foto: Starigrad.ba

Nastavljena numeracija ulica u Starom Gradu

Obilježavanje i numeracija planirana je u ulicama: Mahmutovac, Begovac, Bistrik brijeg, Kurtin sokak, Bistrik II, Kačanik mali, Kačanik veliki, Iza gaja, Nalina, Toka, Berkuša velika, Berkuša mala, Bistrik III, Hambina Carina, Goloderica, Komatin, Žagrići, Bistrik I, Bakarevića, Garaplina, Alifakovac, Veliki Alifakovac, Avdage Šahinagića, Mehmeda Mujezinovića, Kovači, Džinina, Očaktanum I, Abdesthana, Mihrivode, Safvet-bega Bašagića, Alije Nametka I, Potok, Očaktanum II, Save Skarića, Grlica, Faletići, Sarajevskih Gazija, Streljačka, Škaljin sokak, Zmajevac, Višegradska kapija II, Alije Nametka II, Vrbanjuša II, Ramića Banja, Cvijetna, Osmana Nakaša, Skendera Kulenovića, Rogina II, Bakije sokak, Sumbul česma, Rogina I, Saburina, Mustave Dovadžije, Vratnik Mejdan, Carina, Višegradska kapija I, Nevjestina i Josipa Štadlera.

Projekat numerisanje starogradskih ulica, odnosno postavljanje novih tabli s nazivima ulica i kućnim brojevima, je nastavljen.

“Planirano je da nove table s nazivima ulica i brojevima postavimo na 3.199 objekata. Na terenu, je u toku numeracija ulica Cvijetina i Skendera Kulenovića”, istakli su u Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad.

U sklopu projekta za 2013. godinu numerisat će se 53 ulice u mjesnim zajednicama Mahmutovac, Hrid-Jarčedoli, Toka-Džeka, Širokača, Bistrik, Babića bašča, Kovači, Medrese, Mjedenica, Mošćanica, Sedrenik, Sumbuluša, Vratnik i Logavina.

Nove table izradilo je Društvo za zapošljavanje osoba hendikepiranog sluha i govora ‘Pismolik’ i njihovo štampanje sa oko 50.000 KM finansirala je Općina Stari Grad.

Ulice u Starom Gradu posljednji put su numerisane prije 38 godina. S obzirom na to da veliki broj novoizgrađenih objekata i proširivanje ulica novim krakovima, ukazala se potreba za novom numeracijom.

Prošle godine numerisano je 55 ulica, a nove table postavljene su na 2.682 objekta. Postavljena je 2.301 mala tabla s nazivima ulica i 87 velikih tabli, saopćeno je iz Općine Stari Grad.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.