Naša stranka o prijedlogu za smjenu gradonačelnika Komšića
Foto: Sarajevski.ba

Naša stranka o prijedlogu za smjenu gradonačelnika Komšića

Nakon što su vijećnici klubova SDP-a i SBB-a u Gradskom vijeću Grada Sarajeva pokrenuli inicijativu za smjenu gradonačelnika Ive Komšića, iz Naše stranke poručuju da neće pristati na bilo kakva politikanstva ili uključivanje vijećnika Naše stranke u partijsko-blokovske razmirice, i da će o smjeni razgovarati isključivo bazirano na rezultatima koje pokazuje gradonačelnik.

Premda gradonačelnik Komšić nije ispunio očekivanja Naše stranke, koja mu je dala podršku prilikom izbora, u Našoj stranci smatraju da ne treba prejudicirati oko optužbi izenesenih od strane SDP-a, već su rekli da će, nakon detaljne provjere optužbi, zauzeti stav prema inicijativi SDP-a.

“Naša stranka je imala svog kandidata za gradonačelnika kojeg druge partije nisu željele podržati. Nakon toga smo dali podršku gospodinu Ivi Komšiću, za kojeg i dalje smatramo da je referentan kandidat, ali koji na žalost, svojim polu-angažmanom do sada nije opravdao povjerenje koje mu je ukazano. Očigledno je da postoji određena razlika između formalnih referenci i onoga što imamo na djelu. Najozbiljnije ćemo razmotriti sve argumente i razmisliti da li je on čovjek koji treba da nastavi obnašati respektabilnu i zahtjevnu poziciju gradonačelnika Grada Sarajeva” izjavio je predsjednik kluba gradskih vijećnika Naše stranke Vibor Handžić.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.