Napokon nastavljeni radovi na izgradnji podzemne garaže kod Hitne
Foto: novosarajevo.ba

Napokon nastavljeni radovi na izgradnji podzemne garaže kod Hitne

Radovi na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska, u neposrednoj blizini objekta Službe za hitnu pomoć, nakon nekoliko mjeseci ponovo su intenzivirani.

Radovi su trebali biti okončani u novembru 2020. godine ali kako su se javile poteškoće sa izmiještanjem podzemnih instalacija komunalnih preduzeća  na tom dijelu radovi su obustavljeni  dok se ne riješe administrativno – pravne obaveze i stvore uslovi za ponovno uvođenje izvođača radova, što je u međuvremenu prouzrokovalo dodatne probleme oko odvijanja saobraćaja na ovom lokalitetu.

Na inicijativu Općine Novo Sarajevo, a udruženim snagama  nadležnih instistucija koje provode realizaciju ovog projekta  Ministarstva saobraćaja KS, Zavoda za izgradnju KS i Direkcije za puteve KS, nakon pokrenutih nekoliko paralelnih procesa konačno je omogućeno da se izvođač radova ponovo uvede u rad i nastavi sa izgradnjom ovog velikog projekta.

Na jednom od sastanaka u Općini Novo Sarajevo, dogovoreno je da je tokom izvođenja pomenutih radova neophodno stvoriti uslove za nesmetano odvijanje saobraćaja u ulici Kolodvorska, kako zbog blizine objekta Službe hitne pomoći, tako i zbog same frekvencije saobraćaja, ali i saobraćaja u mirovanju.

Zbog kompleksnosti ovog saobraćajnog projekta, planirani rok završetka izgradnje podzemne garažeje je od tri do četiri mjeseca, navedeno je iz Općine Novo Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.