Najavljeno rješenje problema održavanja pothodnika u Hrasnom
Foto: Sarajevski.ba

Najavljeno rješenje problema održavanja pothodnika u Hrasnom

U zgradi Elektrodistribucije Sarajevo u utorak, 16. februara ove godine na inicijativu Direkcije za puteve Kantona Sarajevo održan je zajednički sastanak predstavnika Općine Novo Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i predstavnika javnih  komunalnih preduzeća u cilju nastavka aktivnosti na rješavanju problema u okviru realizacije projekta izgradnje Južne longitudinale, te održavanje pothodnika u okviru novoizgrađenog kružnog toka u naselju Hrasno brdo.

Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno da se intenziviraju sve aktivnosti i ubrzaju potrebne procedure oko prikupljanja potrebne dokumentacije što je preduslov za primopredaju ovog saobraćajnog objekta Općini Novo Sarajevo, a čime bi se u narednom periodu na adekvatan način vodilo računa o održavanju pothodnika i povećanju sigurnosti građana.

Pothodnik je još uvijek u nadležnosti Direkcije za puteve KS koja je implementator realizacije projekta izgradnje Južne longitudinale, a Općina Novo Sarajevo je u više navrata iskazala interes da preuzme održavanje istog.

Prisutni predstavnici nadležnih institucija dogovorili su konkretne korake za naredni period kako bi se što prije otklonile sve prepreke, te riješio ovaj dugogodišnji problem održavanja i upravljanja pothodnikom u okviru novoizgrađenog kružnog toka u naselju Hrasno brdo na trasi Južne longitudinale.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.