Na Vrbanji počinje raditi drive-in centar za testiranje na COVID-19
Foto: centar.ba

Na Vrbanji počinje raditi drive-in centar za testiranje na COVID-19

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas su zajedno sa saradnicima obišli lokaciju na Vrbanji na kojoj se trenutno izvode radovi na uspostavljanju drive-in centra za testiranje na COVID-19.

Radi se o zajedničkom projektu Vlade Kantona Sarajevo, Općine Centar i Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“.

Za sada su postavljeni kontejner gdje će biti smješteno medicinsko osoblje koje će testirati i šator, u čijoj montaži su pomogla kantonalna komunalna javna preduzeća „Rad“ i „Park“.

Općina Centar je, s ciljem bržeg i lakšeg testiranja naših sugrađana i smanjenja velikih gužvi ispred centara za testiranje, dodijelila na korištenje lokaciju na Vrbanji za postavljanje drive-in centra za testiranje, te je na osnovu naloga općinskog načelnika Služba za civilnu zaštitu i Mjesne zajednice obezbijedila i dala na korištenje neophodnu opremu za snabdijevanje strujom, kao i šator. Nadležne općinske službe će također završiti procedure za izdavanje potrebnih odobrenja.

Za otvaranje ovog centra preostalo je opremanje kontejnera, te priključci na infrastrukturu. Sa završetkom ovih poslova planirano je zvanično otvorenje drive-in centra za testiranje na COVID-19, koje je planirano u naredni ponedjeljak.  


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.