Na Sarajevo polumaratonu očekuje se 1500 učesnika iz cijelog svijeta
Foto: Sarajevomarathon.com

Na Sarajevo polumaratonu očekuje se 1500 učesnika iz cijelog svijeta

Udruženje “Marathon” i ove godine, osmi put zaredom, organizuje Sarajevo polumaraton.

Ove godine održat će se 21. septembra 2014. godine, a očekuje se rekordnih 1500 učesnika iz 30 zemalja svijeta. Polumaraton će kao i prethodnih godina startati u 9 sati ispred BBI centra te će proći kroz najljepše dijelove Sarajeva sa rutom dugom 21 kilometar, dok će u isto vrijeme početi i rekreativna utrka i šetnja Novo Nordisk Fun Run od 4 kilometra u kojoj mogu učestvovati svi građani kojima je 21 kilometar polumaratona prevelik izazov.

“Sarajevski polumaraton razvio se u važan sportski događaj koji svake godine okuplja sve veći broj učesnika i doprinosi razvoju lokalne ekonomije. Mislim da smo već postali prepoznatljivi u svijetu i mnogi trkači već redovno planiraju dolazak u Sarajevo. Tako ove godine očekujemo veće grupe iz Hrvatske i Srbije, ali i Velike Britanije i Španije“, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović.

Polumaraton

Foto: Sarajevomarathon.com

I ove godine će ova manifestacija imati humanitarni i edukativni karakter.

“Ove godine ćemo putem Udruženja Pomozi donirati novac za poplavljena područja, dok će pored nas i mnoge druge organizacije, kao što je, naprimjer, Crossfit.ba,prikupljati novac za SOS Kinderdorf i druge akcije. Također, i ove godine promovišemo bitnost zdravog načina života i bavljenja sportom“, naglasio je Mujanović te još jednom pozvao sve zainteresovane da budu dio ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH i šetaju ukoliko ne mogu trčati.

Svi koji žele učestvovati na ovoj manifestaciji mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice www.sarajevskimarathon.com i to 20. septembra 2014. godine.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.