Na području Banje Luke dvoje privedenih zbog porezne utaje
Foto: Sipa.gov.ba

Na području Banje Luke dvoje privedenih zbog porezne utaje

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, ovlašteni policijski djelatnici SIPA-e su na području Banje Luke uhapsili voje osumnjičenih za organizirani kriminal, poreznu utaju i pranje novca. Osobe lišene slobode pod istragom su u premetu Kekerović i drugi, javlja Federalna.ba.

Radi se o predmetu u kojem se vodi istraga protiv više od 20 fizičkih i pravnih osoba, osumnjičenih za višemilijunske porezne utaje, za koje je oštećen budžet Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog T.G. rođenog 24.06.1971. godine u Kruševcu, Srbija, nastanjenog u Banjoj Luci, državljanina Republike Srbije.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, a pritvor od 30 dana, između ostalog, predložen je zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te ometati istragu i prikrivati dokaze.

Prema prikupljenim dokazima, ovaj osumnjičeni je djelujući u okviru organizirane kriminalne skupine, ostvario nezakonitu imovinsku korist u iznosu od oko 1,1 milijun KM.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim agencijma i agencijama za sprovođenje zakona u BiH, nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.

Kako je saopćeno je iz Tužiteljstva BiH, radi se o predmetu koji se odnosi na višemilijunske porezne utaje, koje dosežu iznos od oko 10 milijuna KM, za koje je oštećen budžet naše zemlje i radi se o jednom od najopsežnijih predmeta iz oblasti financijskog kriminala, koji se procesuira u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.