Na Čengić Vili izmjena režima u saobraćaja zbog rekonstrukcije pruge
Foto: ms.ks.gov.ba

Na Čengić Vili izmjena režima u saobraćaja zbog rekonstrukcije pruge

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge od Nedžarića do RTV Doma, tramvajski saobraćaj od danas saobraća od Čengić Vile, radi čega je u ovom dijelu grada na snazi privremena izmjena režima saobraćaja.

Jedan dio saobraćajnice kod okretaljke na Čengić Vili je pretvoren u stajalište za autobuse, dok je druga saobraćajnica dvosmjerna. Na ovaj način će se povećati sigurnost putnika koji neće morati prelaziti cestu pri presjedanjima iz autobusa u tramvaje i obratno.

Broj tramvajskih vozila od Čengić Vile, koji će saobraćati svake četiri minute, je povećan, dok će 34 autobusa voziti na relaciji Ilidža-Baščaršija, uključujući i autobuse koji će voziti do Čengić Vile.

“Obzirom da je ovo promjena za sve nas, jutros smo bili na terenu kako bismo se uvjerili u funkcionalnost. Sve se odvija onako kako smo planirali. Iz Saobraćajnog centra smo također posmatrali stanje na saobraćajnicama, što ćemo nastaviti raditi i u budućnosti, a građanima stojimo na raspolaganju za sva pitanja, te ih molimo za razumijevanje i strpljenje“, rekao je ministar Adnan Šteta.

U svim vozilima važit će kuponi oba prevoznika, a kupljena karta važit će i u autobusima i u tramvajima, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.