MUP KS: Taksisti će biti sanckionisani zbog blokade saobraćajnica
FOTO: Damir Hajdarbasic, Radiosarajevo.ba

MUP KS: Taksisti će biti sanckionisani zbog blokade saobraćajnica

Danas je oko 12:40 sati, tokom održavanja mirnih demonstracija građana, tridesetak taksista učestvovalo u blokadi saobraćajnice kod Higijenskog zavoda.

Prema registarskim tablicama utvrđeno je da je 17 vozila sa područja Kantona Sarajevo, tri vozila s područja općine Vareš, po dva vozila iz Jablanice i Konjica, a po jedno vozilo iz Olova, Živinica, Orašja, Kaknja, Han-Pijeska, Istočne Ilidže, Goražda i Kladnja.

U 13.50 minuta 12 vozila sa taxi-oznakama ostala su na pomenutoj raskrsnici, dok su se ostala vozila premjestila u raskrsnicu ulica Obala Kulina-bana – Hiseta – Hamze Hume. Nakon toga, u 14.43 sati, pet taxi-vozila je blokiralo ulicu Reisa Džemaludina Čauševića u neposrednoj blizini Doma sindikata. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, utvrdili da su gore pomenuta vozila i to njih 12 imali registarske oznake za taxiste (sa početnim slovima TA) , dok je ostalih 20 vozila imalo standardne registarske oznake.

S obzirom da su vozači pomenutih vozila svojim ponašanjem u saobraćaju počinili prekršaje iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, isti će biti sankcionisani za počinjene prekršaje, te će im biti izdati odgovarajući prekršajni nalozi. Uzimajući u obzir činjenicu da je blokada saobraćaja izazvala velike gužve i ometala normalan život i rad građanima, o svemu je obaviješten i tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, koji je nakon što mu je predočeno gore pomenuto činjenično stanje, konstatirao da nema elemenata krivičnog djela.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo će u narednom periodu pratiti stanje i poduzeti potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi građanima Kantona Sarajevo i svim ostalim, omogućila normalne uvjete za život i rad, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.