Ministar Avdić najavio nove ljude u upravljačkim strukturama Narodnog pozorišta
Foto: Vlada KS

Ministar Avdić najavio nove ljude u upravljačkim strukturama Narodnog pozorišta

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetio je danas javnu ustanovu Narodno pozorište Sarajevo.

U razgovoru sa direktorom ove kulturne ustanove Izudinom Bajrovićem ministar Avdić se upoznao se njenim radom, djelatnostima i planovima za tekuću godinu.

“U ovom trenutku u našoj ustanovi imamo 211 stalno zaposlenih, 26 uposlenika na godinu dana, te 15 njih na tri mjeseca”, naveo je direktor Bajrović.

Istakao je i kako je ovo pandemijsko vrijeme posebno ograničilo način funkcioniranja kulturnih ustanova, kao i prijem potrebnog kadra.

Tokom razgovora naglašeni su i svi ostali problemi sa kojima se u svom radu svakodnevno ova ustanova susreće.

Jedan od njih je neimenovanje upravnog odbora, koji raspisuje javne konkurse za prijem neophodnog kadra, a kojeg je potrebno zanoviti, posebno onog zaduženog za tehničku podršku.

Ministar Avdić je najavio kako će ovaj problem biti najkasnije do 10. februara riješen, i to ne samo u Narodnom pozorišu, već i u svih ostalih 12 kantonalnih kuturnih ustanova.

“Namjera nam je, i na njoj ćemo istrajati, da se u upravljačke strukture naših kulturnih ustanova imenuju ljudi koji poznaju problematiku ustanova, te specijalizirane oblasti u kojima pojedinačno  ustanove djeluju”, naglasio je, ovom prilikom, ministar Avdić.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.