Maturanti će ove godine plesati uz brazilsku atmosferu
FOTO: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Maturanti će ove godine plesati uz brazilsku atmosferu

Završna smotra ovogodišnje, osme po redu, Maturantske parade će se održati u petak 23. maja s početkom u 10 sati, saopćeno je iz Akademija Plesnog Pokreta.

Ovo je godina, najavljuju organizatori, koja će okupiti maturante iz najvećeg broja gradova u Bosni i Hercegovini (Bihać, Travnik, Zenica, Tuzla, Visoko, Kakanj, Jablanica, Konjic, Trebinje, Sarajevo), te će i ove godine nakon dvomjesečnih priprema i velikog broja zabava, s vršnjacima iz dvanaest evropskih zemalja pokušati oboriti Guinnesov rekord.

U toku priprema za samu Paradu družit će se na dva velika maturantska partyja, a nakon karnevala svi će uživati na velikom after partyju ćiji će specijalni gosti biti poznata grupa ZOSTER. Uz veliki broj poklona prijatelja Parade (parfemi, šminka, Red-Bull) koje će maturanti dobijati u toku priprema za Paradu možemo zaista s ponosom pozvati sve maturante srednjih škola da se u što većem broju ukljuće u najveću maturantsku zabavu na svijetu.

Sam rekord je beznačajan u odnosu na značaj zajedništva, veličanstveno obilježavanje konca srednješkolskog obrazovanja i saznanja da mladi imaju priliku proslijediti izuzetno pozitivne vibracije dokazujući da u budućnosti možemo računati na njih.

“Maturanti iz Bosne i Hercegovine imaju jedinstvenu privilegiju da budu sudionici velikog karnevala što će ujedno biti njihova podrška nogometnim Zmajevima pred početak svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Uz podršku Ambasade Brazila stvorit ćemo istinski brazilski ugođaj što će, sigurni smo, privući veliku pažnju i odobravanje svih onih koji se tog 23. maja nađu na ulicama Sarajeva”, navodi se u saopćenju organizatora.

Uz tradicionalnu podršku prijatelja Maturantske parade svi maturanti ponovo će nositi plavo – žute majice koje obezbjeđuje Prevent. Imat će generalnu probu na Termama na Ilidži, nakon koje slijedi zajedničko druženje na njihovim bazenima.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.