Koncert grupe Zoster u klubu Cinemas Sloga
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Koncert grupe Zoster u klubu Cinemas Sloga

Hercegovački bend Zoster, 23. decembra održat će koncert u klubu Cinemas Sloga.

Mostarci će tako drugi put ove godine svirati u Sarajevu. Mario Knezović i društvo će sigurno hitovima ponovo zabaviti sarajlije.

Koncert je zakazan u petak, 23. decembra 2016. godine sa početkom u 21 sat.

Ulaznice u pretprodaji – prvih 500 karata prodavat će se po cijeni od 10 KM, nakon toga karta će koštati 12 KM – prodajno mjesto SLOGA.

Grupa “Zoster” nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića kao potreba da se nešto kaže. Naziv “Zoster” nastaje nakon što je Mario, prebolovao herpes zoster, a dijagnozu mu je očitovao veliki fan grupe, izvjesni Dr Miško. Herpes zoster je virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa, koji se vremenom širi, najčešće po ramenima i oko pasa. A “Zoster” je nastao kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini.

“Zoster” smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.