Komšić i Izetbegović položili cvijeće na Vječnoj vatri
Foto: bakirizetbegovic.ba

Komšić i Izetbegović položili cvijeće na Vječnoj vatri

Foto: predsjednistvobih.ba / arhiv

Foto: predsjednistvobih.ba / arhiv

Cvijeće na na spomen-obilježju Vječna vatra u centru Sarajeva, danas su, povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, položili predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Bakir Izetbegović.

Kako je tom prilikom izjavio član predsjedništva Bakir Izetbegović, odbrana Bosne i Hercegovine uvijek je odbrana od nekog vida fašizma, nekog rigidnog sistema, ksenofobičnog, šovinističkog, jednoumnog, koji to implementira nasiljem.

“Za ljude koji vole Bosnu i Hercegovinu, a mislim da će ih svakim danom biti sve više, ovo je itekako važan datum. Normalno je da volite svoju zemlju i njeno ime, da poštujete tekovine svojih predaka i budete ponosni na to”, rekao je Izetbegović.

[toggle title=”Čestitka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH” state=”open” ]U povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, svim građanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem najiskrenije čestitke.

Narodi BiH su još prije 70 godina, na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, istakli da hoće Bosnu i Hercegovinu u kojoj je svaki građanin jednak u svojim pravima i načinu života, bez obzira u kojem dijelu Bosne i Hercegovine živi i bez obzira da li pripada “većini” ili “manjini”. Još tada je naglašeno da svaki dio Bosne i Hercegovine pripada svakom njenom građaninu, te da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve. Bosna i Hercegovina će, kao i uvijek do sada, nadživjeti sve nas, a ovaj historijski datum, 25. novembar, obavezuje sve nas, Bosance i Hercegovce, da damo svoj puni doprinos u daljoj izgradnji i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.

Još jednom, sretan vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine.[/toggle]


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.