Izvođačima radova uplaćen novac: Uskoro nastavak radova
Foto: Sarajevski.ba

Izvođačima radova uplaćen novac: Uskoro nastavak radova

Izvođačima radova koji grade južnu longitudinalu i stupsku petlju u petak je uplaćen avans, a kako je za Oslobođenje istakao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica, izvođači već danas dobiti i novac za dosad izvedene radove.

Tako su se stekli uslovi da izgradnja dvije izuzetno važne saobraćajnice bude intenzivirana, jer u posljednje vrijeme radovi su skoro pa u potpunosti bili obustavljeni.

“I pored ovoga, nismo prihvatili da se rok za završetak radova probije i to je naš zahtjev”, kazao je Bubica.

Ministar Bubica je istakao kako je i njemu smetalo što u centru grada imamo saobraćajnicu koja je raskopana, a već mjesec dana se na njoj ništa ne radi.

“I meni je smetalo, raskopan grad, radovi se ne odvijaju kako treba. Ali, nije bilo do nas. U pitanju su bile procedure i potpisivanje supsidijarnog ugovora sa Federacijom Bosne i Hercegovine, pa i državom”, kako je rekao Bubica tome su doprinijeli i odnosi koji vladaju u politici na svim nivoima, jer svi su protiv svakoga i razmišljaju kako ne može, a ne kako može.

“Tako su proceduru koja nije trebala trajati ni dva mjeseca uspjeli produžiti na šest. Tu se ništa ne može i to je odraz stanja u državi više nego greška pojedinca”, zaključio je Bubica u razgovoru za Oslobođenje.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.