Izmjena režima saobraćaja tokom trajanja SFF-a
Foto: Sarajevski.ba

Izmjena režima saobraćaja tokom trajanja SFF-a

Danas počinje jubilarni 20. Sarajevo Film Festival, a zvanično otvaranje najvećeg festivala filma u regiji počinje večeras i to svečanim ceremonijama na čak tri lokacije: Narodno pozorište Sarajevo, Ljetno kino HT Eronet i kino Meeting Point.

Tokom narednih devet dana ljubitelji filma imat će priliku pogledati 247 filmova, selekciju najboljih ostvarenja regionalne i svjetske kinematografije, uz raznovrsne prateće programe.

Upravo će zbog programskih aktivnosti 20. Sarajevo Film Festivala u periodu od 15. do 23. augusta u centru grada u određenim terminima će biti obustavljen saobraćaj.

Obustava saobraćaja odnosi se na ulice Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva i to svakodnevno tokom trajanja Festivala, u terminu od 18.00 do 24.00 sati. U ovom periodu ulicama će moći saobraćati samo vozila Sarajevo Film Festivala, policije, hitna pomoć i vatrogasci.

U istom vremenskom periodu je zabranjeno parkiranje u ulici Branilaca Sarajeva od broja 55 do broja 30, odnosno do ulaza u BKC.

GRAS i Centrotrans produžili rad na linijama

Također, zbog održavanja SFF-a od 15. do 23. augusta od 18.00 sati pa do kraja radnog vremena linije za Podhrastovo, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breku II umjesto sa Doma Armije polazit će s terminala Park, saopćeno je iz GRAS-a.

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS obavijestilo je korisnike javnog gradskog prijevoza da će povodom održavanja SFF-a od četvrtka, 14. augusta, u noćnim satima će biti produžen rad na autobuskoj liniji 31e Vijećnica-Dobrinja, saopćeno je iz GRAS-a.

Novi polasci radnim danima, te subotom i nedjeljom s Vijećnice su u 00.00, 01.00, 02.00 sati.

Kompanija Centrotrans Eurolines je, tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, uvela dodatne polaske na linijama Vijećnica – Dobrinja i Sutjeska – Vogošća, te dodatne polaske u noćnim satima za liniju Vijećnica – U 23:30, 00:30, 01:30, 02:30 i sa povratkom iz Hrasnice u 00:00, 01:00, i u 02:00 sata poslije ponoći.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.