Izložba ‘Novi primitivizam za početnike’ od ponedjeljka u BKC-u
Foto: Historija.ba

Izložba ‘Novi primitivizam za početnike’ od ponedjeljka u BKC-u

Pod pokroviteljstvom Općine Centar će u ponedjeljak, 16. decembra 2013. godine u 13 sati

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra (Branilaca Sarajeva 24), 16. decembra 2013. godine u 13 sati bit će otvorena izložba pod nazivom Novi primitivizam za početnike, koja predstavlja svojevrsni uvod u sarajevski koncert grupe Zabranjeno pušenje.

Izložbu je finansijski podržala Općina Centar sa iznosom od 5.000 KM.

Izložba je podsjećanje na generacije sarajevskih muzičara koji su 80-ih godina prošlog vijeka pokrenuli novi val pop kulture, koji je dostigao veliku popularnost u cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji.

Na izložbi se, između ostalog, može vidjeti tranzistor babe Atifa, volan autobusa kojeg su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prva gitara Seje Sexona…

U čast 30 godina profesionalnog rada grupa ”Zabranjeno pušenje” je organizovala turneju ove zime po gradovima BiH i regiona. Povodom tog jubileja također promovišu i deseti studijskih album “Radovi na cesti” sa 12 novih pjesama, koji je objavljen u oktobru 2013. godine.

Izložba sa stotinu eksponata će biti otvorena do održavanja koncerta 28. decembra u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.