Izabran “Najmješanac 2013.”
Foto: zivotinje.rs

Izabran “Najmješanac 2013.”

Izložbe rasnih pasa poznate su javnosti, no jeste li ikada čuli za izložbu mješanaca? Udruženje za brigu o životinjama Orka organiziralo je u nedjelju upravo ovu manifestaciju sa sloganom „Svaki mješanac je poseban, a samo je jedan najmješanac“. Izložba je održana u okviru 53. Međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB Beograd na Beogradskom sajmu.

Cilj ovog projekta je promocija mješanaca, i pokazivanje javnosti da pas ne mora biti rasan da bi bio poseban i šarmantan. Udruženje Orka želi da motiviše ljude da radije usvajaju mješance, nego da kupuju rasne pse.

Coka

Foto: zivotinje.rs

Za najmješanca izabrana je Coka, koju je prijavila Dušica Kosacević, međutim ona nije njen vlasnik. Interesantna je činjenica da pobjednica nema vlasnika, nema stalni dom ni vlasnika i boravi u privremenom smještaju. Ovaj pas definitivno pokazuje svu ljepotu i osobine jednog mješanca.

U okviru ove manifestacije izabrani su pobjednici i za druge veoma interesantne kategorije, a neke od tih kategorija su najplemenitiji pogled, najljepši rep, najčupaviji, najumiljatiji, najglasniji, najklempaviji, najneposlušniji mješanac ili mješanka, te najsličniji lik (pas čiji izgled je najsličniji njegovom vlasniku).

Izložbu su omogućili Trainer i Biogance, koji su osigurali prigodne nagrade za sve pobjednike.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.