FOTO: Vježba spašavanja ugroženih u Novom Sarajevu

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo, u saradnji sa specijalizovanim službama i saradnicima Štaba Civilne zaštite Općine, u utorak 29. oktobra organizirala je metodsko-pokaznu vježbu Sigurnost 2013.
Vježba je održana na području OŠ Grbavica II, Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, te OŠ Isa-beg Ishaković, a učestvovalo je više od 100 učenika i nastavnog osoblja. Vježba je realizirana u saradnji sa DVD Novo Sarajevo 1934, DZ Novo Sarajevo i Crvenim križem Novo Sarajevo, PU Novo Sarajevo, Službom gorskog spašavanja, FUCZ – Odsjekom za NUS, te Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo.
U okviru vježbe prezentirano je spašavanje ugroženih, pružanje prve pomoći nastradalim, te praktična primjena sredstava za gašenje požara, a demonstrirana je i upotreba specijalnog vatrogasnog vozila. Općinski načelnik Nedžad Koldžo, zahvalio se na kraju svim učesnicima vježbe kojom već četvrtu godinu zaredom općinska služba Civilne zaštite ima priliku predstaviti svoju dobru stručnu i tehničku opremljenost, ali i educirati učesnike vježbe, a posebno djecu, za snalaženje u situaciji za koju je izrazio nadu da se nikada neće imati prilike naći, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.