FOTO: U Sarajevu, Mostaru i Tuzli obilježen dan SOS Dječijih sela u Bosni i Hercegovini
Foto: SOS – Dječija sela BiH

FOTO: U Sarajevu, Mostaru i Tuzli obilježen dan SOS Dječijih sela u Bosni i Hercegovini

Osvjetljavanjem Starog mosta u Mostaru, te fasada Umjetničke galerije u Sarajevu i Barok zgrade u Tuzli, obilježen je Dan SOS Dječijih sela BiH.

Već tradicionalno 23. juni se u svih 134 zemlje svijeta u kojima radimo, obilježava kao Dan SOS Dječijih sela, te rođendan Hermanna Gmeinera, utemeljitelja organizacije.

Naša želja je bila ove godine u Bosni i Hercegovini taj dan obilježiti videomappingom, odnosno osvjetljavanjem značajnih građevina u tri grada – Sarajevu, Mostaru i Tuzli, te tako podsjetiti građane na naš rad i inspirirati ih da podrže misiju prema kojoj želimo osigurati da nijedno dijete ne odrasta izvan porodice, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

POGLEDAJ GALERIJU

Sve aktivnosti realizirane u protekle 23. godine, koliko SOS Dječija sela djeluju u Bosni i Hercegovini, bile su i još uvijek su odgovor na potrebe zajednice – djece i mladih bez roditeljskog staranja, te djece i porodica u potrebi.  Programi jačanja porodica, koje realiziramo u Sarajevu, Mostaru, Gračanici, Maglaju, Goraždu i Srebrenici imaju za cilj da osnaže i održe na okupu roditelje i djecu; a Programi za mlade, pokrenuti u Sarajevu i Tuzli, direktan su odgovor na potrebu mladih ljudi da se osposobe kako bi što lakše dostigli finansijsku samostalnost.

SOS DJEČIJA SELA BIH U BROJKAMA:

  • Dnevno SOS Dječija sela BiH brinu za preko 1.000 djece i porodica na pet programskih lokacija
  • 2 SOS Dječija sela, 28 SOS porodica, 279 djece i mladih bez roditeljskog staranja u direktnoj brizi
  • 6 SOS Programa Jačanja porodica sa 325 porodica i 870 djece i mladih
  • 2 SOS Programa za mlade
  • 2 Centra za rani rast i razvoj
  • 23 godine iskustva u BiH

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.